Над 4 млн. лева отиват за пускане на дългоочакваната пречиствателна станция в Сливен

7937
Над 4 млн. лева отиват за пускане на дългоочакваната пречиствателна станция в Сливен
Снимка: thinkstockphotos

Общо 4,3 млн. лева за тази и следващата година са предвидени за изграждане на пречиствателната станция за питейна вода в Сливен. Това заяви регионалният министър Десислава Терзиева.

През тази година ще бъдат дадени 1,8 млн. лева, а през следващата - 2,5 млн. лева. Идеята е след една година станцията да заработи, каза Терзиева.

Строежът на пречиствателната станция във Видин започна

Със символична първа копка вчера бе даден старт на строежа на пречиствателната станция във Видин. Строежът на обекта е по проекта за в...

Градът под Сините камъни има остра нужда от станцията, защото получава вода, която не се пречиства. Сливен е сред градовете с най-много болни от Базедова болест. Пречиствателната станция трябва да се довърши от фирмата, която имаше договор за нейното строителство - "Главболгарстрой". Предстои изграждането на връзки между станцията и пункта на ВиК-Сливен на Хамам баир. Нужна е и подмяна на тръбата към язовира, която е построена преди тридесетина години, но защото не е ползвана, е корозирала, обясни бившият строителен министър Асен Гагаузов. По време на неговото управление бе даден старт за строителството на пречиствателната станция за питейни води.

Регионалният министър Десислава терзиева не пропусна да изтъкне, че станцията е един от "6-7 такива обекта", за които са сключени договори и е имало пари, но "незнайно защо били спрени от ГЕРБ". Резултатът е ясен, няколко години обектите стоят незавършени и се рушат. Тези пречиствателни станции просто са били зарязани, а Сливен е пример за това, каза министър Терзиева, предаде Sliven.info.

"По публичната инвестиционна програма на правителството тази година са отделени 50 милиона лева за малките населени места. Това е новата политика на нашето правителство, която не е правена особено през последните 4 години. Аз съм утвърдила една примерна, индикативна програма, предложена от АПИ на обща стойност, забележете, за 250 милиона лева. Нужни са 70 до 150 милиона лева да инвестираме в пътната мрежа, която от 20 години не е пипана. Това е един старт, едно начало. Вече започваме да реализираме програмата и почти всяка седмица посещавам такива пътища, във всеки регион има минимум по един такъв. Знаете, че се инвестираше и се наливаха пари само в големите градове. Това не може да продължава така, трябва да започнем да мислим и за малките населени места и това е политиката на правителството", заяви Десислава Терзиева.

В понеделник сутринта тя откри ремонтиран участък на пътя между селата Желю войвода и Завой, който свързва Сливенска и Ямболска област. "Петте километра са на стойност 1,6 милиона лева. Другите 15 км от ямболска страна са за 3,5 милиона лева и също са готови", каза министър Терзиева.

Изграждат модерна пречиствателна станция край Люляково

От два месеца вече се изгражда модерната пречиствателна станция в село Люляково, която хората тук очакват от години, каза кметът на о...

"Вече реализираме политиката за ремонти и рехабилитация на второкласната и третокласна пътна мрежа. За мен е удоволствие да виждам как тези пътища са готови и ремонтирани. Нещо, което не е правено години наред, пък през последните 4 години въобще", подчерта Десислава Терзиева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество