Над 200 бежанци са хванати на границата ни с Турция

5316
Над 200 бежанци са хванати на границата ни с Турция
Снимка: БГНЕС

Повече от 200 бежанци са спрени от полицаите на българо-турската граница при опит да влязат в България. Други 32-ма души са арестувани близо до границата, след като са успели да преминат загражденията и постовете, информира БНР.

В столицата за изминалата нощ са задържани 33-ма нелегални бежанци. Те са открити по различни адреси, както и в таксита, които са се опитвали да ги превозват. Всички заловени нелегални бежанци съобщават на служителите на МВР, че са от Сирия. Впоследствие обаче, при беседи с тях, става ясно, че някои идват от Ирак или Афганистан.

40 000 места за първи прием на бежанци ще предостави Германия

Германия ще предостави 40 000 места за първи прием на бежанци, които ще са справедливо разпределени из цялата страна. Това обеща канцле...

Схемата на бежанците, след като преминат границата с Турция, е да се придвижат с такси до София, където се настаняват по квартири или хостели в близост до Централна гара. Оттам, с помощта на таксита, бежанците най-често се насочват към границата ни със Сърбия. Преди време от МВР разпространиха официални данни за това, че на българо-сръбската граница също се залавят немалък брой бежанци.

Същевременно големи групи мигранти от Сирия и Ирак продължават да прииждат в пограничния град Одрин с цел да достигнат териториите на България и Гърция. В момента около 1000 бежанци се намират в града, но под контрола на полицията, съобщи валията Дурсун Али Шахин.

 

 

Бежанци от Турция са пресекли границата при Синеморец?

Камиони с чужденци от Турция вече пътуват към вътрешността на страната. Имигрантите са пробили охраната на българо-турската граница таз...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com