Над 200 000 лева са събрани само за ден в помощ на Варна

12300
Над 200 000 лева са събрани само за ден в помощ на Варна
Снимка: БГНЕС

Над 200 000 лева събраха българите само за ден в помощ на потопена Варна чрез смс-и с текст DMS VARNA на дарителски номер 17 777, съобщиха от администрацията. Приливна вълна, която се е спуснала от гористата местност над кв. „Аспарухово” късно вечерта в четвъртък, е заляла част от квартала, разруши и изрови улиците, събори жилищни постройки.

Кампанията е по инициатива на Нова телевизия и Национален дарителски фонд, като в нея се включиха и други големи медии. През целия петъчен ден в община Варна пристигат съболезнователни писма, с които различни публични организации изразяват съпричастността си към пострадалите при наводненията в кв. „Аспарухово”.

Няколко комисиии ще оценяват щетите в Аспарухово

Щетите от водното бедствие в квартал Аспарухово ще бъдат оценявани от няколко комисии. Тази сутрин при главния архитект на община В...

Ръководствата на общинските администрации на Сухиндол, Стара Загора, Русе, Бяла /Русе/, Горна Оряховица, Дупница, Габрово, Сливен и Плевен са само малка част от изразилите съпричастност.

Писма бяха получени и от Св. Синод, Института по физика на твърдото тяло, Екипът на MoveBg, Посолството на Франция в България, Посолство на Чехия в София, Генералното консулство на Република Турция в Бургас, Областна администрация Смолян, Народното събрание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com