Над 20 км опашка за Кулата, тировете се отбиват при Бобошево и Струмяни

2432
Над 20 км опашка за Кулата, тировете се отбиват при Бобошево и Струмяни
Снимка: БГНЕС

Положението на ГКПП-Кулата става все по-лошо и критично заради блокадата на гръцките фермери. Опашката в понеделник по обяд мина над 20 км. и за да се избегнат още по-големи струпвания, полицията започна да отбива тировете при Бобошево и при Струмяни по пътя за Гърция.

Камионите вече се редят на двойни опашки, изнервени са до краен предел.

Има настроение сред българските превозвачи да затворят границата за Великден

Трябва незабавно да бъде създаден логистичен център, който да пренасочва товарните автомобили към места, където ще могат да си вършат р...

Гърците не удържаха на обещанието си да направят график за пускане и затова всички шофьори стоят в очакване на прозорец на пункта. Линейка е на разположение на колоната, за да окаже помощ ако на някой му стане лошо. На двама шофьори е оказана помощ миналата седмица, те били получили микроинфаркти от стрес, други пък вдигнали кръвното. Трети пък имали тежко главоболие. Блокадата продължава вече две седмици, а това даде отражение и на търговията в Пиринско, пише "Труд".

Загуби отбелязват големите търговски вериги в пограничния район, както и магазините и заведенията в близките градове. В Сандански и Петрич признават, че основно алъш-вериша се върти заради гръцките граждани, които редовно пазаруват от тях. Транспортните фирми пък казват, че на ден губят минимум по 250 евро от закъсняването на товарите и вероятно ще плащат неустойки към контрагентите си. Гърците пък казват, че ако не стачкуват, никой няма да ги забележи и да чуе техните искания – за нормален живот и по-ниски данъци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com