Началници на две дирекции в МВР са подали оставки

6251
Началници на две дирекции в МВР са подали оставки
Снимка: БГНЕС

Шефовете на "Правна дирекция" и на Дирекция "Човешки ресурси" в МВР са подали оставки. Това съобщи националното радио. Към момента от вътрешно министерство не са потвърдили официално информацията.

Не е ясна причината за решението за напускане. Неофициално се твърди, че то е свързано с идеята за намаляване на 20-те заплати на служителите при пенсиониране.

ВАП даде на МВР месец за резултати от проверки срещу гонките

Във връзка със зачестилите пътнотранспортни произшествия и постоянно увеличаващите се сигнали за фрапиращи и тежки нарушения на правила...

Източници от МВР допълниха, че има подадени заявления за пенсиониране и от обикновени служители в министерството, но не се ангажираха точно с цифрата.

Десетки молби за пенсиониране са подадени в МВР заради идеята за намаляване на 20-те заплати при напускане и премахване на парите за прослужено време. Служители от почти всички звена във вътрешното министерство са подавали такива заявления. Това се е случило в Специализирания отряд за борба с тероризма, СДВР, Главната дирекция "Национална полиция", както и в няколко областни дирекции на МВР.

Припомняме, че по-рано днес полицейските синдикати заплашиха с национални протести, ако възнагражденията при пенсиониране бъдат намалени.

В сряда недоволните служители обмислят да блокират АМ "Хемус", както и пътя за Перник. Прояви ще има и пред всички важни сгради в големите градове на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com