На много места ще превалява дъжд, температурите още малко ще се понижат

1810
На много места ще превалява дъжд, температурите още малко ще се понижат
Снимка: Actualno.com

Днес над страната ще преобладава облачно време. На много места, с прекъсвания ще превалява дъжд. По-значителни по количество ще са валежите, главно в Северна България. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър и с него ще продължи да нахлува хладен въздух.

Температурите още малко ще се понижат и преобладаващите минимални ще бъдат между 8° и 13°, а максималните – между 12° и 17°. Привечер от запад валежите ще започнат да спират и облачността да се разкъсва. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за април – от запад ще започне бавно да се повишава.

Дъжд и гръмотевици в 18 области на страната

Жълт код за опасни явления - валежи и гръмотевични бури, е обявен в 18 области на страната за 10 април. Това сочи справка на сайта на Н...

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метерология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще е предимно облачно, на много места с валежи от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 15° - 17°. Температурата на морската вода е 10° - 13°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно, по билата и мъгливо. На много места ще има валежи от дъжд, над 2 000 метра – от сняг. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2 000 метра – около 3°.

Във вторник над Западна и Централна България ще се установи слънчево време. Над източните райони, преди обяд все още ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните - между 17° и 22°. В сряда ще бъде слънчево и почти тихо. Дневните температури ще се повишат с още 3 - 4 градуса. В четвъртък ще преобладава слънчево време, затоплянето ще продължи. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще превали и прегърми.

Жълт код в 18 области заради гръмотевични бури

Жълт код е обявен за 10 април в 18 области на Централна, Северна и Южна България заради гръмотевични бури, съобщи БГНЕС. Кодът е в сил...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com