Мъжете, оставили буса на летището, са арменци

7217
Мъжете, оставили буса на летището, са арменци
Снимка: БГНЕС

Арменски граждани са мъжете, оставили микробуса на Летище София, за който имаше съмнения че в него е поставена бомба. Това съобщи БНР, като се позова на свои източници в МВР.

Превозното средство е паркирано около 1 часа през нощта (на 1-ви декември - бел. ред.) на платения паркинг пред Терминал 1. Двамата арменци са излетели в две различни посоки около 5 часа сутринта на същата дата. Единият от тях е заминал със самолет за Белгия, а другият за Русия.

Хората с буса от Летище София били с рисков профил, МВР се изпусна какви мерки взема

Лицата, които са влезли на територията на България със съмнителния бус, предизвикал паника пред Летище София, са установени и не се нам...

Властите у нас ще направят необходимото, за да може двамата граждани на Армения да бъдат разпитани, обясниха източници от МВР.

Вчера паркираният до Терминал 1 на Летище София бус предизвика паника, след като полицейско куче реагира като за взривно устройство при проверка на превозното средство. В последствие бомба не бе открита.

"Оказа се, че бусът е влязъл от Турция преди три дни и ден и половина е бил в Бургас. Двете „лица” в него са излетели за различни дестинации – едното за страна от ЕС, а другото – за страна извън ЕС. Лицата са с рисков профил, което означава, че са лоши хора", заяви тази сутрин в интервю главният секретар на МВР Георги Костов.

На въпрос дали специализираните кучета в крайна сметка са намерили взривно вещество, Костов отговори, че е имало реакция на куче, после е намерена следа и с техническо приспособление. Докарано е и друго куче, което също реагира на частици от барут, а с по-съвременна техника е потвърдено „мнението на кучето”. Не е намерено обаче взривно вещество в буса, уточни Костов.

Не е открита бомба в съмнителния бус, съобщиха от МВР

Екипи за противодействие на бомбения тероризъм към СОБТ не откриха взривно устройство в багажа в буса, паркиран до Летище "София" и пре...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com