МВР: Справихме се и опазихме реда

20411
Снимки: БГНЕС

Служителите на МВР са успели да осигурят обществения ред и не са се поддали на провокации. Това гласи официалната позиция на полицията относно ситуацията днес.

Седем души са задържани при окупацията на парламента според БНТ. Петима - за хулигански прояви, един за неизпълнение на полицейско разпореждане и един, обявен за издирване във връзка с унищожаването на рекламен билборд на телевизията на партия Атака в края на миналата седмица. Според БГНЕС обаче задържаните са 12 души.

По данни на полицията при сблъсъците са пострадали един протестиращ и един полицай.

Протестът – окървавен, полицията не се посвени да използва сила

Петима са задържаните след днешните сблъсъци между протестиращи и полиция, а един е обявен за общонационално издирване. Това съобщи bTV...

Междувременно полицията и жандармерията успяха да върнат загражденията пред Народното събрание. Стигна се до дърпане на заграждения между полиция и протестиращи, но в крайна сметка силите на реда се наложиха. Някои заграждения обаче бяха отнесени към кръстовището пред Ректората.

Част от протестиращите студенти се разотидоха, но все още броят на демонстрантите пред парламента е значителен. "Ранобудните студенти" пък се събраха в аудитория 272, за да обсъдят бъдещето на окупацията на Софийския университет.

Проехтяха и призиви по мегафон към Народното събрание. "Внимание, внимание, до Михаил Миков и Мая Манолова - летящата чиния за Марс излиза", "Моника, просълзих се като те гледах при Гала", "Всеки дом реактор за АЕЦ Белене". Студентите завършиха с викове: "Кой предложи, кой предложи, кой, кой, кой".

До парламента има и водно оръдие.

Мая Манолова: От МВР няма информация за бити протестиращи

Направена е справка в МВР относно ситуацията около „Александър Невски”. Това заяви заместник-председателят на Народното съб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com