МВР проверява как са разходвани парите за бежанци

17470
МВР проверява как са разходвани парите за бежанци
Снимка: БГНЕС

МВР започна проверка за това как са се разходвали средствата на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) през последните години.

Според информация на вестник „Сега” похарчените от ДАБ средства през последните пет години възлизат на 20 млн. лева. Почти 4,2 млн. лева са дошли от Европейския фонд за бежанците.

Казанлък излезе на протест срещу бежанците

Протестите в Казанлък срещу евентуалното закриване на полицейската школа на МВР в града и превръщането ѝ в бежански лагер продължават. ...

МВР проверява и как са изразходвани 200 хил. лева, които кабинетът "Борисов" отпусна в края на миналата година за превръщане на бившите поделения в Харманли в лагер за бежанци. Разследване на "Сега" показа, в Агенцията за обществени поръчки няма данни как са били усвоени парите. По-късно се оказа, че въпреки вложените пари, проектът е изоставен, изградени са само телени огради, липсват канализация и ток, няма бани.

Въпросът за правилното изразходване на парите за бежанци беше повдигнат от от Европейската комисия, след като София поиска 6 млн. евро финансова помощ от Брюксел. В неделя еврокомисарят по бедствията и справяне с кризи Кристалина Георгиева заяви, че финансовата помощ вече е потвърдена, но по-големият проблем е как тя ще бъде усвоена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com