МВР няма да се ангажира с пари за системата за видеонаблюдение във Варна

20978
МВР няма да се ангажира с пари за системата за видеонаблюдение във Варна
Снимка: БГНЕС

МВР не е страна по договора за изграждане на системата за видеонаблюдение на Варна и не е поемало ангажименти от никакъв характер, не е участвало в договарянето на параметрите по изграждането на системата. Това каза в рамките на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в отговор на въпрос на депутати от ГЕРБ за относно система за видеонаблюдение на град Варна и град Аксаково и осигуряване на финансови средства за дофинансиране на стойността на договора за видеонаблюдение, предаде Агенция "Фокус".

„Визията на МВР се основава на разбиране за тясно сътрудничество с общините с цел повишаване на сигурността на гражданите. Системите за видеонаблюдение са ефективен метод”, посочи Йовчев. МВР няма как да се включи в процес, който вече е приключил, каза министърът. В МВР няма предвидени средства, нито има възможност за доизграждане на системата за видеонаблюдение на Варна, посочи той.

Видеозапис показва, че МВР събира данни за протестиращите

Запис на блогъра Иво Божков, който с право вече е наричан "очите и ушите на протеста", показва, че МВР събира данни за идващите на прот...

„Изграждането на видеонаблюдение в национален мащаб не е във възможностите на МВР и не са предвидени ресурси в тази посока. Изразяваме безрезервна подкрепа към този съвременен начин за осигуряване на безопасността и реда, но не може да се очаква средствата да са за сметка на бюджет, различен от бюджета на съответната община”, каза още вътрешният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com