МВнР все още няма информация за пострадали българи при взрива в Истанбул

2671
МВнР все още няма информация за пострадали българи при взрива в Истанбул
Снимка: БГНЕС

Все още няма информация за пострадали български граждани при взрива в Истанбул. Това заяви говорителят на министерството на външните работи (МВнР) Бетина Жотева.

"Нашият консул отиде на място, още когато се случи инцидентът, подаде заявление до турските власти, че искаме незабавна информация, но до този момент нямаме такава", каза Жотева пред 'Фокус".

Пожарът в истанбулския хотел е овладян

Пожарът в хотел в азиатския район Малтепе на Истанбул е локализиран, жертви няма, съобщава тв NTV. По-рано бе съобщено, че повече от 2...

"Това е защото все още продължават спасителните операции на място, районът е отцепен, пълно е с медицински екипи и полиция, а и достъпът на медиите е леко ограничен“, добави тя. Говорителят на МВнР поясни, че това което знаят със сигурност официално от кабинета на кмета на Истанбул е, че има 10 загинали и 15 ранени до този момент.

"Ще ви информираме веднага след като имаме някакво официално потвърждение какво се случва и има ли наши сънародници или не“, увери говорителят на външно министерство.

Бетина Жотева каза още, че ако имат притеснения, българските граждани могат да подадат сигнал в консулството в Истанбул или в посолството в Анкара. Относно другия инцидент с пожар в хотел в азиатската част на Истанбул също няма информация за момента, каза още говорителят на външно министерство.

Беше съобщено, че сред пострадалите има германски туристи, които са се намирали на мястото. Сред ранените има и корейци, като за момента не е установен точният им брой, информира The Korea Herald, цитирайки местни медии. Експлозията може да е причинена от атентатор-самоубиец, според една от версиите.

Рано е да се говори за пострадали немци в Истанбул, според вътрешното министерство на ФРГ

Още е рано да се говори, че при взрива в Истанбул са пострадали немски граждани, заявил официален представител на външното министерство...

Епицентърът на взрива е бил до трамвайна спирка. Причината за него все още се изяснява. На историческия площад "Султанахмед" в Истанбул се намират джамията "Султан Ахмед", известна още като Синята джамия, и храмът "Света София".

В защита на националната сигурност и обществения ред турското правителство е забранило отразяването на взрива, за който се подозира, че е терористичен акт, предадоха местни медии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com