МО има готовност да прати 500 военни на границата

1956
МО има готовност да прати 500 военни на границата
Снимка: БГНЕС

На този етап имаме готовност да изпратим около 500 военнослужещи. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев за готовността на армията за съвместните действия с МВР по охрана на границата.

Военният министър обяви, че в охраната на границата ще участват Сухопътни войски, Съвместното командване на силите, Служба "Военна информация", "Военна полиция", ВВС и ВМА.

Министерството на отбраната /МО/ заедно с гранична полиция разработва всички детайли по съвместната охрана на границата. Ние имаме готовност във всеки един момент да реагираме, ако това се налага, заяви Ненчев, цитиран от БГНЕС.

Предстои МО да представи в Министерски съвет финансов разчет за осигуряване на дейностите по охраната. Ненчев така и не каза какво показват тези разчети.

„Ние не можем да преценим в каква степен бежанският поток ще се насочи към България, към българската граница. На този етап имаме само предварителна информация за изключително увеличаване на потоците в Гърция, в Македония, Сърбия, така че сме взели всички превантивни мерки. Но наистина не бих могъл на този етап да кажа колко и каква част от тях биха се насочили към границата на България”, каза министърът.

Водещата роля при охраната на границата остава на вътрешното министерство. Ще се проведат и съвместни занятия за координация в подготовката на състава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com