Митничари ще ходят на психотест при започване на работа и повишение

12502
Митничари ще ходят на психотест при започване на работа и повишение
Снимка: БГНЕС

Митничарите ще минават на психотестове при постъпване на работа и при всяко повишение. Това решиха депутатите от бюджетната комисия при гласуването на закона за агенция "Митници" на второ четене, предаде БНР.

Ако даден служител е преместен в друго населено място, първите шест месеца от престоя му ще бъдат като командировка, което означава, че освен заплатата си, той ще получава и командировъчни.

17 обвиняеми заради контрабандата при "Капитан Андреево"

17 обвиняеми са привлечени към наказателна отговорност за контрабандата през ГКПП "Капитан Андреево", образувано при операция, провед...

Според БСП Лява България психотестовете са инструмент за натиск и уволнение на служителите. "Един човек работи, хваща наркотици, обаче е непригоден. Друг краде, дава парите на началниците нагоре, обаче е психически пригоден. Ама извинете, освен резултатът дали той си върши работата или не, това е психическата пригодност. Каква е другата пригодност, че ми се усмихва сутрин ли? Обаче минават камионите с цигари. Той е психически пригоден", заяви депутатът Румен Гечев.

Бюджетната комисия одобри и текстовете митничарите да декларират имуществото си и това на съпрузите си, но ги оневини, ако не декларират всички данни за брачните си партньори. Според Димитър Танев от реформаторите, този текст позволява заобикаляне на системата. "Да, живея с нея, женен съм, и тя ще си купи апартамент, а аз няма да зная. Това ли ми казвате?", каза той. 

След като първоначално депутатите настояваха преместването на митничарите в различни пунктове на страната да става само със заповед на директора, след това приеха. 

За първите 6 месеца да им се изплащат командировъчни, обясни Диана Йорданова от ГЕРБ.

МФ предлага митничарите да имат право право да разследват, издирват и конвоират

Министерството на финансите предлага митничарите да получат правомощия да разследват, издирват и конвоират лица, които извършват конт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com