Министерството на Калфин спря поръчката за нови автомобили

1864
Министерството на Калфин спря поръчката за нови автомобили
Снимка: БГНЕС

Поръчката за новите автомобили, която отвориха от социалното министерство, е спряна и ще бъде преработена. Това е станало късно снощи.

Минали са седем години, има амортизация, това налага смяна на парка. Така от социалното министерство обясни защо иска коли за 72 000 лева. За сравнение НЗОК също иска автомобили, но за 35 000 лева средно.

С 10 луксозни возила за 720 000 лв. се сдобива Социалното министерство

Луксозни коли за социалното ведомство на Ивайло Калфин. Стотици хиляди левове е отделило Министерството на труда и социалната политика ...

Поръчката е насочена към два от големите германски производители (бел. ред. – става въпрос за разследвани в САЩ производители за отделяните от автомобилите им вредни газове), твърди експертът Росен Попов и дава доказателства с параметрите, като например скоростната кутия, както и цветът – черен металик. Черният металик е най-скъп - доплаща се до 1000 лева, посочи експертът. Има и друго – социалното министерство не иска да има комбита, докато от НЗОК нямат проблем с това. От Здравната каса добавиха, че вземат 12 комбита, защото има дълги пътувания на инспектори и е нужно къде да си сложат багажа. В тази поръчка засега няма кандидати, като срокът изтича след дни, а има подозрения, че условията на поръчката може да „хващат” само един производител. Нашето проучване показа поне трима такива производители, отговориха от НЗОК.

На въпрос защо си купуват лимузини, от министерството на Ивайло Калфин отговориха – това е тип автомобил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com