Минималните температури днес ще са между 4° и 9°

2977
Минималните температури днес ще са между 4° и 9°
Снимка: Gettyimages.com

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за ноември. Днес ще е предимно облачно. С временни прекъсвания на много места ще има превалявания от дъжд. Привечер и през нощта срещу четвъртък от югозапад валежите ще се усилят и в Югозападна България ще има по-значителни количества. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между 4° и 9°, максималните в Северна България - между 5° и 10°, в югоизточните райони до 16°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Института по метеорология и хидрология към БАН.

Над Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 12° до 16°, температурата на морската вода 13°-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. В планините ще е облачно, по билата често мъгливо. Ще превалява дъжд, над 2000 м – сняг. Ще духа умерен, по билата силен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200 м около 9°, на 2000 м около 3°.

Днес облачността ще е значителна и на много места ще превалява дъжд

Атмосферното налягане ще се повиши слабо и ще е близко до средното за ноември. И днес облачността ще е значителна и на много места ще п...

В четвъртък от запад на изток валежите ще отслабнат и ще спрат. В Северна България ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад и дневните температури там ще останат доста по-ниски от тези в Южна. В петък вятърът ще стане източен и отново ще се усилва; валежите също ще се усилят. Температурите и в Южна България ще се понижат. В събота все още ще вали, но с тенденция към отслабване и спиране. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com