Минималните температури днес ще са между 2° и 7°

3179
Минималните температури днес ще са между 2° и 7°
Снимка: Gettyimages.com

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще остане малко по-високо от средното за декември. Минималните температури ще са между 2° и 7°. Днес облачността ще бъде разкъсана, по-често значителна над западната част от страната средна и висока облачност.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Борис Димитров. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 15°. По морския бряг ще бъде с разкъсана облачност, след обяд намаляваща до слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 14°. Температурата на морската вода е около 13°, а вълнението на морето 2 - 3 бала. Над планините ще бъде предимно облачно, но валежи не се очакват. Ще духа умерен, по билата и силен северозападен вятър.

Ще има ли сняг през декември?

Декември ще започне без валежи, температурите да бъдат близки и по-високи от обичайните за месеца. Това каза за Агенция „Фокус&r...

Максималната температура на 1200 м. ще бъде около 6°, а на 2000 м. около минус 1°. В сряда ще има по-често значителна облачност. Само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България – до умерен запад-северозападен вятър.

Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните ще са предимно между 9° и 14°. В четвъртък и петък ще е почти тихо и на места в низините и котловините сутрин ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Повече слънце ще има в следобедните часове и над планините. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, по-високи по Черноморието, а дневните ще са най-често между 10° и 15°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество