Между 40 и 60 ТИР-а стоят на границата, Московски няма с кого да преговаря

2493
Между 40 и 60 ТИР-а стоят на границата, Московски няма с кого да преговаря
Снимка: БГНЕС

Нямам с кого да преговарям за блокираната граница Илиндин - Ексохи. Искахме среща с областния управител на Драма, но той днес се обади и каза, че физически не може да отиде, защото е блокиран от протестиращи. Това каза пред журналисти министърът на транспорта Ивайло Московски относно гръцката блокада на границата. 

На Илинден тежкотоварният трафик е блокиран. Пускат се автомобили и микробуси. За съжаление там е много тясно мястото и няма как камионите по някакъв начин да се завъртят и да се върнат обратно за да минат през КГПП Кулата, който от тази сутрин е отворен. Затова те остават блокирани там, независимо, че опашката не е много голяма, посочи Московски, като уточни, че става дума за между 40 и 60 ТИР-а.

ГКПП Кулата днес цял ден е отворена, повтори той. Относно твърденията на Еврокомисията, че ще се намеси само в краен случай, Московски коментира, че случаят е краен. "Аз по-краен случай от това не виждам. Ако снощи не бяхме отишли, щяха да се сбият", уточни той, цитиран от БГНЕС.

В телефонни разговори от ЕК са посочили, че страната ни трябва да се опита да реши проблема на двустранно ниво. "Очевидно е, че не можем да го решим на двустранно ниво. Още повече, защо трябва да го решаваме двустранно, като в колоната са блокирани на 50% коли с европейски регистрации", каза Московски.

По думите му се създава организация да се вземат писма от Асоциациите на превозвачите в Румъния, Унгария, Словакия, Полша, Чехия, Австрия. "Убеден съм, че ще има шум по тази тема", категоричен беше той.

Московски: Блокирана е не просто границата между България и Гърция, блокиран е транс-европейски коридор

Не е блокиранa просто границата между България и Гърция, блокиран е транс-европейски коридор, за което сезирахме ЕК и Кабинета на комис...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...