Максимални температура между 12 и 17 градуса и спиране на валежите

3181
Максимални температура между 12 и 17 градуса и спиране на валежите
Снимка: БГНЕС

В събота, 13 февруари, преди обяд все още на места в Източна България ще превалява дъжд, а в останалата част от страната ще настъпи временно спиране на валежите. След пладне, от запад на изток, през страната ще премине бърз студен атмосферен фронт, по който на места ще превали краткотраен дъжд.

През деня ще духа умерен, в Източна България временно и силен вятър от юг-югозапад. След обяд в западна част от страната вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад.

Затоплянето продължава в края на седмицата

Днес, 31 януари максималните температури ще са от 5-6 градуса в районите с по-трайна мъгла, до 15-16 градуса на места в Предбалкана. Т...

Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса, в Северозападна България – малко по-ниски. Това съобщиха от от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), предаде "Фокус".

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Сутринта и вечерта ще превалява дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 11 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще бъде облачно. След обяд ще има валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Ще духа силен, а по високите части - бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се понижи значително.

Температурни рекорди в Бургас и Велико Търново

Температурен рекорд е отчетен в Бургас, съобщи дежурният в Метеорологичната станция в града пред "Фокус".  Към 15.00 часа днес те...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com