Майка: В четвърто помощно училище упояваха дъщеря ми

27218
Майка: В четвърто помощно училище упояваха дъщеря ми
Снимка: Thinkstock

За нов случай на нередности в IV-то помощно училище в София представи тази сутрин в ефира на bTV Цветанка Димитрова. Тя разказа за случай от началото на учебната 2011/12 г., когато дъщеря й - Цветелина (Цвети), е била упоена, за да не шуми. Детето е с неустановен синдром, който се изразява в умерена умствена изостаналост. То завършило VIII клас в държавно училище с ресурсен учител.

За какво става дума - около седмица след началото на учебния процес бащата на детето закъснял с час и половина. Когато пристигнал в училището, той чул викове от коридора и суматоха. Влязъл и заварил следната картина - две жени от помощния персонал и един от преподавателите крещят и удрят с пръчка дете, което страда от парализа. От уплахата момчето се е изпуснало.

Хванаха във фрапиращи нарушения ръководството на училището на Ана-Мария

Децата в четвърто помощно училище са били оставени под грижите на непедагогически персонал, показват първите резултати от проверката ...

Като причина за проявената агресия от персонала посочили, че не успели да вдигнат повече от час от въпросното дете от стълбата. Бащата отишъл до директората и й обяснил случая. Тя отговорила, че в училището не се случват подобни неща.

Малко по-късно същия ден Цветанка попитала дъщеря си как е минал денят й в училище. От думите на детето станало ясно, че днес не са правили нищо, а просто са седели в стаята - тихо и спокойно. На мястото отсъствали както преподавалите, така и други представители на помощния персонал. Имало само едно момче от пансион, което идвало на разменни начала в училището.

На този етап от историята майката обясни, че Цвети никога не е била лекувана медикаментозно. Цветанка обаче разбрала по погледа, че в злополучния ден детето е пило лекарство. На въпрос дали това е така малката обяснила: "Аз казах на леличката, че не трябва да пия лекарства. Тя обаче отговори, че аз няма да го пия, а ще го смуча". В резултат от получения медикамент (розови хапчета) децата седяли няколко часа мирни и спокойни в стаята.

В заключение родителят призна, че не е подаван писмен сигнал за случилото се. Цветелина е била отписана от училището веднага след този случай.

Шокиращо никой отговорен не казва нищо за проверката по случая "Ана-Мария"

Абсолютно скандално представители на МОН отказаха да коментират каква ще е проверката и кога изобщо е проверявано V-то помощно училище ...

Майката изрази увереността си, че и на Ана-Мария се е случило нещо, както и на нейното дете. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com