Любомир Христов: Трамвай 6 не се спира изцяло

17748
Любомир Христов: Трамвай 6 не се спира изцяло

Не се предвижда спиране на трамвай 6 по цялото му протежение, освен последните му три спирки в район Лозенец. Това увери зам.-кметът на Столична община по транспорт Любомир Христов на заседание на ресорната общинска комисия.

Поради възникнало обществено напрежение в последните дни, както и протест срещу закриването на трамвайна линия 6, днес на заседанието по транспорт в Столична община лично дойде ресорният зам.-кмет Христов, който поясни за какво, всъщност става дума, предаде БГНЕС.

Двупосочен автобус ще се движи по бул. „Арсеналски” за сметка на трамвай 6, съобщи Христов. В изказването си той заяви, че се заблуждават гражданите, които ползват тази трамвайна линия, с невярна информация. Той поясни, че линията се преустановява във връзка с изграждането на третата линия на метрото. „В края на март и първите дни на април ще се наложи изцяло да се затвори движението по бул. „Патриарх Евтимий”, в участъка при бул. „Васил Левски” и при кръстовището при бул. „Витоша”. Целият трафик ще бъде преустановен, включително общественият транспорт ще се пренасочва по бул. „Васил Левски”, като за целта ще се използва тунелът под НДК”, поясни Христов за това какво предстои заради изграждането на третия лъч на метрото.

Зам.-кметът заяви, че се предвижда двупосочно движение в тунела, като се запазва една лента в посока център, за да се гарантира движението на тролеите, а останалият трафик ще се пренасочи по трамвайния маршрут, където се движи трамвай номер 6. Така ще бъде около година и половина, след което ще се възстанови движението, включително и на трамвай 6. Не е предвидено премахването на релсовия път, или спирането на трамвай 1.

Гражданин от гражданско сдружение „Спаси София” заяви, че искат уверение, че в столицата не се извършва трамваен геноцид. От сдружението са събрали над 4000 подписи, които ще бъдат внесени в общината, на граждани от кв. „Лозенец”, които са против спирането на трамвай 6. От изказването на недоволния столичанин стана ясно, че 10 км трамвайни трасета са закрити в София в последните години, "а сега чакаме поредните 2 км да бъдат закрити", алармира още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com