Любителите на къмпинга с нови протести, въпреки обещанието на Борисов

2805
Любителите на къмпинга с нови протести, въпреки обещанието на Борисов
Снимка: БГНЕС

Въпреки обещанието на премиера Бойко Борисов, че чрез ГЕРБ няма да допусне да бъде приета забраната за къмпингуване, противници на идеята се събраха на протести в няколко града.

По-рано днес министър-председателят разпореди на депутати от партията да внесат в парламента предложение за отмяна на забраната за къмпингуване и паркиране в зона А по Черноморското крайбрежие.

В Шумен излизат на протест срещу забраната за къмпингуване

Шумен ще се включи в националния протест срещу забраната за диво къмпингуване. Любителите на палатките сред природата ще се съберат та...

Няколко десетки са хората в центъра на София, събрали се в т.нар. триъгълник на властта – пространството между Министерски съвет, Народното събрание и Президентството. Няколко кемпера преминават по жълтите павета.

Събралите са категорични, че почитателите на дивото къмпингуване не замърсяват природата.

В Пловдив е издигнат палатков лагер пред сградата на общината, съобщи bTV. Участници в проявата коментират, че не вярват на обещанието на премиера и допълват, че подобни предложения обслужват собствениците на хотели докато много чужденци идвали у нас тъкмо, за да къмпингуват.

С кемпери, каравани и националното знаме протестираха и русенските любители на природата. Протестът им бе под мотото „За почивка сред природата, не на забраната за къмпингуване“, съобщи БГНЕС.

Борисов действа като доброто ченге, щял да отмени забраната за къмпингуване

Премиерът Бойко Борисов ще отмени забраната за къмпингуване. Това съобщи в профила си във Facebook съпредседателят на "Зелените" Борисл...

Протестиращите обясниха, че не са съгласни със забраната да опъват палатки, мотивирана от замърсяването на природата. Те добавиха, че винаги си изнасят боклука и много често чистят и боклука на инцидентно преминаващи компании. Някои от тях са готови да плащат минимална такса за извозването на отпадъците, но искат да могат да разпускат спокойно сред тишина, природа и спокойствие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com