"Лозенец" излиза на протест в защита на трамвай №6

3902
"Лозенец" излиза на протест в защита на трамвай №6

Жители на квартал "Лозенец" излизат на протест срещу закриването на трамвай №6 в София. Мероприятието е насрочено за 14 часа в събота пред басейна "Спартак".

Недоволните събраха над 3000 подписа за запазването на трамвая. Неговото премахване е заложено във връзка с реконструкцията на бул."Скоболев". Предвижда се трамвайното трасе в тунела под НДК да стане локално платно за автомобили с достъп до новата сграда на Софийския районен съд, известна като Военното НДК.

Подписката на недоволните беше внесена в Столична община, като ефектът към момента е спиране на търга за избор на изпълнител на заложеното преустройство, предаде Mediapool.

Междувременно неправителствената организация "Спаси София" сезира всички възможни държавни и европейски институции по проблема.

Близо 3000 души се подписаха срещу спирането на трамвай №6

Близо 3000 подписа събраха младежите от „Спаси София” до ранния следобед днес в защита на трамвай №6, предаде БГНЕС. "Чухт...

Към момента единствено тримата съветници от коалиция "Сердика", в която влизат АБВ и "Български социалдемократи", официално внесоха доклад в Столичния общински съвет (СОС) за запазване на трамвай №6 и промяна на устройствения план, който сега позволява премахването му.

От БСП също се обявиха за оставането на трамвай №6. Останалите политически сили в СОС към момента не са излезли със становище по проблема.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че премахването на трамвая се прави, за да се улесни ползването на сградата на съда.

В понеделник комисията по транспорт към Столичния общински съвет ще обсъди проблема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com