"Ловецът на бежанци" Петър Низамов е искал да обира мигранти

4973
"Ловецът на бежанци" Петър Низамов е искал да обира мигранти

Петър Низамов-Перата е заплашвал с нож и пистолет задържаните от него мигранти, като е искал да ги обере. Той обаче не е намерил нищо ценно, обявиха от прокуратурата.

В дома на Низамов са намерени марихуана, мачете и газов пистолет. Прокуратурата ще иска постоянен арест за Низамов, каза Любомир Петров, апелативен прокурор от Бургас, цитиран от БНТ.

Задържаха 20 афганистанци край Бургас

Полицията е задържала 20 чужди граждани край Бургас на разклона между двете села Твърдица и Димчево. Това съобщиха от пресцентъра на ОД...

Стана ясно и, че другите „ловци на бежанци” все още се издирват, като се установява кой точно е помагал на Перата. Недопустимо е да има такива отряди, които изземват функциите на полицията. Това не е отстрел на дивеч, това са хора, възмути се прокурорът, който уточни, че Низамов по никакъв начин не е потърсил полицията, след като е "арестувал" мигрантите.

За противозаконното задържане на мигрантите Низамов може да получи до 6 години затвор. Досега Перата е осъждан няколко пъти. Има глоба за хулиганство, както и три присъди за нанесени телесни повреди. Едната е на длъжностно лице - през 2004 г., а през 2005 и 2009 г. са по хулигански подбуди. Наказанията му са били пробация и условна присъда.

Според лидера на НФСБ Валери Симеонов такива отряди, като на Низамов, не са лицето на „българските патриоти” и дейността им е криминална. Симеонов обаче не пропусна да уточни, че преминаването на границата не през ГКПП е престъпление. Министърът на туризма Николина Ангелкова пък изрази опасение, че такива случки носят негативен имидж на страната и може да ни навредят по отношение на туризма.

Клипът на Перата, в който се вижда как той и сподвижниците му са вързали няколко мигранти, беше показан по редица големи световни медии и е в топ 10 на най-гледаните в BBC. В него се виждат легнали и с вързани ръце няколко мъже, като глас им казва да се връщат обратно в Турция на развален английски език: "Turkey. Go!"

Бъчварова се оплете за гражданския арест

Дали има „граждански арест” в България – това трябва да кажат юристите. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчваро...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com