Лиляна Павлова: Плажовете в Слънчев бряг, Обзор и Ахтопол са с най-лоши показатели

6363
Лиляна Павлова: Плажовете в Слънчев бряг, Обзор и Ахтопол са с най-лоши показатели

Регионалният министър Лиляна Павлова представи детайлна информация от повторните проверки на ивиците по Черноморското крайбрежие, съобщиха от МРРБ.

Павлова припомни, че се стопанисват 114 от общо 209 плажове по българското Черноморие. От тях 21 са предоставени за управление на областните администрации в Бургас, Варна и Добрич, два плажа се стопанисват от общини, а останалите са предоставени на концесия и под наем от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 95 от крайбрежните ивици са неохраняеми или частично охраняеми.

Няма да ни се разминат по-скъпи винетки и тол такси по магистралите?

Анализите на Световната банка показват, че трябва значително да увеличим инвестициите в пътищата, което върви с увеличение и на "таксат...

Тя съобщи, че и повторните проверки показват липса на достатъчен брой спасители на голяма част от плажовете. Направената съвместно с РЗИ проверка по отношение на наличните медицински пунктове е установила, че на 11 от плажовете продължава да има проблем с медицинското обслужване.

 „Мога да потвърдя, че в средата на сезона не можем да изгоним наемател или концесионер, но след края му ще пристъпим към процедура по прекратяване на договорите за наем или концесия на плажовете Слънчев бряг – север, Обзор – централен и Ахтопол – север“, коментира регионалният министър.

Павлова съобщи, че с плажовете с най-лоши показатели по всички основни изисквания на закона са Слънчев бряг – Север, Обзор – централен и Ахтопол – север и на тях има трайно, системно нарушение. В списъка с неизрядните концесионери и наематели попадат още плажовете Червенка, Крайморие и Обзор – юг.

„Ще преминем към тази стъпка, ако на другите плажове, на които има нарушения, не са отстранени и при последващата проверка, категорична беше тя. Тази година ще бъдем твърди и категорични в това отношение. Проблемът е, че нарушителите плащат наложените им глоби и продължават с нарушенията“, обобщи Павлова.

Оградата към плаж Алепу ще бъде премахната до часове, обеща Павлова

Апелираме кметът на община Созопол да обезопаси пътя към плаж Алепу, не да го затваря. Това заяви министърът на регионалното развитие ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com