Купуваме все повече живи елхи за Коледа

7358
Купуваме все повече живи елхи за Коледа
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Купуваме все повече живи елхички за Коледа. Само за миналата година броят на продадените празнични дръвчета с корен достигна над 20 000, съобщава Нова телевизия. Малко по-предпочитани се оказаха изсечените.

И тази година от държавните горски стопанства очакват тенденцията да се запази и съветват да купуваме само легално отсечени дръвчета, маркирани от Агенцията по горите. Тях можем да познаем и по пластина, която е поставена между третото и четвъртото разклонение.

Защо прегръдката е най-добрият подарък за Коледа?

Колко щастлив си точно в този момент? Предстоят най-светлите празници, а ти се колебаеш в отговора. А знаеш ли, че има простичка рецепт...

Ако изберете живо дърво за Коледа обаче трябва да го държите на хладно, съветват специалистите. „Най-важното нещо е по време на коледните празнични елхичките да не са близо до източник на топлина, а пък след празниците да бъдат своевременно засадени или пък ако може да продължат да ги отглеждат в саксията си, докато свърши зимата", обясни директорът на Държавното горско стопанство в Дикчан Пламен Поюков.

Ако сте решили да си закупите живо коледно дърво, трябва да знаете, че ще станете част от кампанията „Посади дърво, спаси земята!", средствата от която отидат за страдащите от аутизъм. Горските стопанства обещават цените на коледните дръвчета да са като миналогодишните-от 5 до 15 лева. С надценката на търговците, обаче цената им може да скочи двойно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com