Краят на работната седмица идва със сняг

4040
Краят на работната седмица идва със сняг
Снимка: БГНЕС

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде около и над средното за месеца. През нощта ще бъде облачно с валежи от сняг, на места по поречието на Дунав и по Черноморието – от дъжд. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°. Такава е прогнозата за времето, съобщи дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН Мартин Славчев.

През деня все още ще превалява, предимно сняг, но валежите ще отслабнат, след обяд и ще спират. Значителни по-количество ще са в крайните югоизточни райони от страната. След пладне от запад облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Температурите в цялата страна ще се понижат и максималните ще са между 1° и 6°.

Застудяване от утре

Утре сутрешните температури ще са между между 4° и 9°, в югоизточните райони до 12°. Това съобщиха от Националния институт ...

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи, предимно от сняг. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са 3° - 5°, вълнението на морето ще е 3 - 4 бала. Температурата на морската вода е около 7°.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. Ще има виелици и навявания. След пладне валежите ще спират. Ще духа силен, по високите и открити части – до бурен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, а в неделя ще се смени с южен. Сутрин ще е студено, с минимални температури до минус 5°-минус 6°, втория ден на места и по-ниски. В неделя ще започне затопляне. В понеделник ще се появи висока облачност, ще бъде и още малко по-топло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com