Констатация: Всичко в завода в Горни Лом е разрушено

22006
Констатация: Всичко в завода в Горни Лом е разрушено
Снимка: БГНЕС

"Трагедията е огромна, всичко е разрушено, включително и бункерът за укриване на хората в завод "Миджур". Това каза министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов след заседанието на Кризисния щаб. По време на него са били гледани снимки, направени от безпилотен самолет.

Предполага се, че 12 работници и трима ръководители са били на смяна в завода по време на взрива. За тези хора засега няма никаква информация.

Кошмар в Горни Лом - неофициално над 10 жертви след взрива в завод "Миджур"*

Жертвите при взрива в завода за производство на взривни вещества край село Горни Лом са над 10. Това сочи неофициалната информация. ...

Главният енергетик на завода Цецо Антов каза за БТА, че когато е отишъл да изключи електрозахранването след взрива, е видял размазан от взривната вълна микробус.

Междувременно техниката на Министерството на отбраната и служители на МВР влязоха в завода. Разрешение за това бе получено от прокурорите и следователите, които разследват причините за взрива малко преди 10.00 часа в четвъртък, информира bTV.

Очаква се до обяд да има повече информация от екипите. Още през нощта екип от психолози от Видин дойде в селото, за да разговаря с близки на хората, които все още са в неизвестност, но се предполага, че са загинали във взрива.

Първоначалните информации от главния секретар на МВР Лазаров бяха, че специалното оборудване ще бъде изпратено в завода 24 часа след последния взрив, който бе около 21.00 часа в сряда.

Няма пострадали деца и ученици след взрива край Горни Лом

Няма пострадали деца и ученици вследствие на взрива в бившия военен завод в село Горни Лом, община Чупрен, сочи проверка на Регионалния...

Близките и роднините на хората, които се предполага, че са загинали след взрива в завода в Горни Лом, са отчаяни. Всички чакат информация дали техните близки ще бъдат вписани в списъка с жертвите и обвиняват институциите, които обаче спазват процедурите при такива ситуации, информира Нова телевизия.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com