КОНПИ внесе иск за отнемане на имущество и на Христо Бисеров

3983
КОНПИ внесе иск за отнемане на имущество и на Христо Бисеров
Снимка: БГНЕС

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е внесла в съда иска за отнемане на имущество срещу бившия зам.-председател на парламента и на ДПС Христо Бисеров.

"За господин Бисеров вече производството е внесено в съда. Цената на иска е 1 980 000 лева, като реално обезпеченото имущество е на по-ниска стойност. Господин Бисеров сътрудничеше и част от нещата, които той подаде пред нас, бяха уважени", заяви председателят на комисията Пламен Георгиев пред националното радио.

Кметът и главният архитект на Несебър се отърваха от съд за незаконно имущество

Бургаският окръжен съд прекрати делата за отнемане на незаконно придобито имущество срещу кмета на Община Несебър Николай Димитров и гл...

Припомняме, че вчера Софийски градски съд оправда Бисеров на първа инстанция. Трите обвинения, повдигнати срещу него, бяха за данъчно престъпление, за недекларирани валутни сделки и за невярна декларация пред Сметната палата.

Вчера СГС наложи и запор на имущество на банкера Цветан Василев по искане на КОНПИ. "До февруари комисията трябва да внесе в съда иска за отнемането на имуществото на Василев. Огромен екип е ангажиран, даваме си ясна сметка, че такъв случай е абсолютен прецедент не само в дейността на комисията, а изобщо в цяла Европа. Един единствен случай имаха италианските колеги, те бяха наложили по-големи обезпечителни мерки от нас в един случай, който касае дейността на мафията, но те касаят много лица. Така, за едно лице да се наложат такива обезпечителни мерки е абсолютен прецедент", заяви Пламен Георгиев.

По думите му КОНПИ не може да гарантира, че производството ще приключи в законовите срокове. "От там нататък ще се увеличат ответниците. На гражданския съд може да му отнеме години", заяви Георгиев.

Той напомни още, че производствата за отнемане на незаконно придобито имущество не зависят от изхода на наказателните дела срещу проверяваните лица.

Предложение: Всяко имущество, което не е декларирано, да се счита за незаконно

Нов законопроект с поправки, с които се намаляват границите по отношение на установяването и отнемането на незаконно придобито имуществ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com