Командированите за протестите полицаи са стрували над 230 000 лв на държавата

32367
Командированите за протестите полицаи са стрували над 230 000 лв на държавата
Снимка: Actualno.com/Петър Чернев

От юни 2013 г. досега за охрана на гражданските протести в столицата са били командировани общо 7 927 служители от 27 областни дирекции на МВР в страната. Изчислените разходи за командированите служители възлизат на 234 882 лева. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в парламента, предаде „Фокус”.

„Общият размер на изчислените извънредни разходи на министерството по охрана на гражданските протести в София е 1 834 243 лева. В тази сума се включат и парите за нощувки на общо 700 служители на МВР. Те са командировани за охрана на обществения ред в София за периода от 12 до 17 ноември 2013 г.”, заяви Йовчев.

Йовчев: За осем бежанци има подозрения, че са свързани с терористични организации

Досега имаме подозрения и данни, че общо осем бежанци, влезли на българска територия, може да са свързани с терористични организации. Т...

„Извършва се проучване какви са възможностите за настаняване на служителите, на каква цена и за колко денонощия. Критериите за избор на хотелите са най-ниски ценови предложения и условията. Договорени са цени за нощувки на стойност 25 лева на човек на ден в хотел „Родина” и 33 лева на човек на ден в парк-хотел „Москва”. Цените са рамките на утвърдените от министъра”, добави вицепремиерът.

По думите му от средата на юни до момента в Елхово са командировани 611 служители. Започната е специализирана полицейска операция за сто процента физическа охрана на най-чувствителните участъци на българо-турската граница. „За периода от 8 до 15 ноември по разпореждане на Главна дирекция „Гранична полиция” са предадени 878 служители за изпълнение на задача по наблюдение на държавната граница и пресичане на опитите на незаконно преминаване. От средата на юни досега разходите за командированите служители и положения от тях извънреден труд възлизат на 1 762 848 лева. Те са настанявани в хотели в района на Елхово. Договорени са цени на нощувки на стойност 20 лева”, обясни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com