КНСБ получи сграда за обучения на синдикални си членове

1771
КНСБ получи сграда за обучения на синдикални си членове

С условието имотът да се ползва само за неикономическа дейност, правителството прехвърли безвъзмездно на КНСБ собствеността върху сграда в местността "Банска чука" край село Брястово, община Минерални бани.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерския кабинет след днешното му заседание.

КНСБ предлага висшистите да са със 700 лв. минимална заплата

Да се въведе минимална работна заплата от поне 700 лева за висшистите, които работят по специалността си, предложи президентът на КНСБ...

В последните близо 20 години КНСБ провежда в имота курсове за синдикалните си членове и го поддържа със собствени средства. Днешното решение позволява синдикатът да кандидатства с финансиран от европейските фондове проект, се уточнява в съобщението.

С друго решение Министерският съвет предостави на Национална агенция за приходите част от сградата на бул. "Проф. Яким Якимов" 25 в Бургас. Офисите ще се ползват за нуждите на териториалната й дирекция.

От публична в частна държавна собственост беше променен статутът на имот в смолянското село Могилица, предоставен на Българската агенция за безопасност на храните. Теренът с площ от 1.6 дка с построената в него ветеринарна лечебница вече не е необходим на агенцията и не се ползва по предназначение.

Министерският съвет даде съгласието си да бъдат продадени на търг недвижими имоти, собственост на "Земинвест" ЕАД. Дружеството е със 100% държавно участие в капитала и правата в него се упражняват от министъра на земеделието и храните. "Парите от продажбата на терените и сградите в Поморие, Карнобат, Шабла, София и с. Септемврийци (стопански дворове, конюшни, ветеринарни лечебници) ще останат в търговското дружество, като тях се предвижда възстановяване на техническото състояние на стопанисваните водоеми, въвеждането им в редовна експлоатация и подобряване на сигурността", се уточнява в съобщението.

Пак сме най-бедни в ЕС, но напредваме, според Пламен Димитров

Не мисля, че е новина, че сме с най-ниски доходи в ЕС. Не мисля обаче, че заплатите ни намаляват – през последните четири години ...

"Земинвест" ЕАД ще пристъпи към продажбата с начална цена не по-ниска от пазарната стойност, определена от независим оценител, сертифициран от Камарата на независимите оценители в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com