КНСБ излиза на протест, защото не се чува гласът на работещия българин

20549
КНСБ излиза на протест, защото не се чува гласът на работещия българин
Снимка: БГНЕС

Гласът на работещия българин не се чува. Затова КНСБ организира протеста на 20 ноември. Това заяви председателят на синдиката Пламен Димитров в ефира на Нова телевизия.

По негови думи повече членове на КНСБ искат да има регионални протести, но все още не са готови за национална стачка. Димитров обяви и че две трети от синдикалните членове искат предсрочни избори, но има разделение кога да бъдат те. Повечето искат избори през пролетта на следващата година.

Пламен Димитров не мисли, че е време за национална стачка

Няма условия за национална стачка. Това е мнението на президентът на КНСБ Пламен Димитров, който коментира пред БНР актуалната обществе...

Едно от конкретните искания на КНСБ е хората, които работят и получават до 400 лева заплата, да не бъдат облагани с данъци. Ако това стане, да получат данъчен кредит. Другото искане е да няма временно замразяване на пенсионната възраст от само една година, а то да бъде от седем години.

В отговор на твърдението на икономическия и енергиен министър Драгомир Стойнев, че стачката е политически мотивирана и то конкретно по отношение на миньорите в „Мини Марица Изток”, президентът на КНСБ заяви, че министърът нещо не е разбрал. „Мини Марица Изток” излиза на 50 млн. лева загуба – това се случва за пръв път. Де факто сме застрашени от спиране на тока.

Димитров призна, че от КТ Подкрепа не искат да действат с КНСБ заради съмнения за договорка. Президентът на КНСБ каза, че такова нещо няма – ако имаше кой да даде нещо, щеше да е добре за работещите, но няма.

Димитров каза още, че синдикатите подкрепят студентите в исканията им, но не винаги и формите на протест, които избират. Аз лично съм против окупацията като форма на протест, каза синдикалистът.

Национална стачка ще има, ако държавата не вземе мерки, предупреди Пламен Димитров

Ще има ли национална стачка – категоричен отговор на този въпрос все още няма, но президентът на КНСБ Пламен Димитров предупреди,...

Според Димитров дотук между 6-8 хил. души са заявили желание да вземат участие в националното шествие на 20 ноември, което ще тръгне от площад „Македония” в София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество