Кметът на Смолян преряза лентата на новия кукления театър

15061
Кметът на Смолян преряза лентата на новия кукления театър
Снимка: БГНЕС

Кметът на Смолян Николай Мелемов преряза лентата на новия кукления театър, съобщи Агенция Фокус.

Театърът се открива в сградата на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов”-Смолян.А на самото събитието присъства и секретарят на Община Смолян Момчил Николов.

Центровете за настаняване от семеен тип в Смолян са вече три

Три центъра за настаняване от семеен тип има вече в Смолян, съобщи Агенция Фокус. Това е така, тъй като вече приключи изграждането на ...

„Още едно помещение в нашата прекрасна сграда осмисля своето съществуване и то по най-добрият и смислен начин. Надявам се да бъде от полза на родители, на баби, дядовци и педагози и най-вече на децата, които тук да се пренасят в света на приказките, да има много приятни емоции, като освен всичко друго има и възпитателен ефект. На добър час”, каза Мелемов преди да пререже лентата и да влезе в залата.

Директорът на театралната сграда Адриан Петров приветства посетителите и заяви, че тази идея му е хрумнала преди два месеца благодарение на техническия екип на сградата на театъра. „Идеята да създадем една школа за куклен театър под ръководството на Искра Йосифова и Деси Минчева да можем да реализираме куклени театрални спектакли, с което да можем да започнем отново да си възпитаваме младото поколение на това какво е театър и има ли то почва у нас”, каза Петров. По неговите думи, сега остава и голямата надежда в някои от следващите поредни сряди Министерството на културата най-после да се решат и да извършат това, което е необходимо, за да се възстанови Родопският драматичен театър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com