Казва ли истината за фирмите си главният архитект на София?

52854
Казва ли истината за фирмите си главният архитект на София?
Снимка: БГНЕС

До месец юли тази година бях във фирма „Арх Ком Про” ООД, но тя няма дейност от 2002 година насам и имам удостоверение, че не съм вземал и стотинка от нея от 2000 година насам. Малко срамно е, но дори бях забравил за съществуването на тази фирма, заяви главният архитект на София Петър Диков в интервю за „Дневник”.

Според вече доста популярната Леля Данче (lelq_dan4e) обаче Диков не казва истината. В свой сигнал до Actualno.com източникът, който посочи съмненията за конфликт на интереси при Диков, представи документи, че „Арх Ком Про” всъщност развива дейност. Съгласно документите, пратени от Леля Данче, към 8 януари тази година компанията има собствен капитал от 422 хил. лева. Логично следва въпросът, ако информацията е точна, дали можем да говорим за неработеща фирма?

Хора от екипа на Диков също в конфликт на интереси?

След като стана ясно, че има основателни подозрения за конфликт на интереси по отношение на главния архитект на София Петър Диков, се о...

По отношение на Диков обаче Леля Данче отправя и друго обвинение – че де факто е прехвърлил две собствени фирми сам на себе си. Как е станало това – фирмите „Проагро” ЕООД и „Проагро плюс” ЕООД са били включени във „Феърплей Аграрен Фонд” АД. Там Диков отново е акционер (четвъртото име).

Питат Фандъкова защо Петър Диков все още е главен архитект на София

Информацията, че главният архитект на София Петър Диков е в конфликт на интереси, накара организацията Дискусионен клуб за социална мес...

Справка в Търговския регистър на Actualno.com показа, че в графата „Начин на представляване" на „Проагро” ЕООД е вписано „заличено обстоятелство”. Според регистъра едноличен собственик на капитала на двете фирми - и „Проагро” ЕООД,  и „Проагро плюс” ЕООД, е „Феърплей Аграрен Фонд” АД.

Леля Данче посочва още, че "Феърплей Аграрен Фонд" АД печели безвъзмездна помощ от САПАРД в размер на 2 368 140 лева. Към края на миналата година капиталът на акционерното дружество е над 31 млн. лева.

Подозират Петър Диков в конфликт на интереси

Сигнал за конфликт на интереси срещу главния архитект на Столична община Петър Диков е внесен в Комисията за предотвратяване и установя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com