Каракачанов иска възстановяване на доброволните отряди заради битовата престъпност

2864
Каракачанов иска възстановяване на доброволните отряди заради битовата престъпност
Снимка: БГНЕС

Доброволните отряди трябва да се възстановят. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът Красимир Каракачанов, съпредседател на Патриотичния фронт, коментирайки проблемът с битовата престъпност в страната.

При тази масова битова престъпност няма как нещата да се решат с обикновени средства, смята Каракачанов. По думите му трябва да се действа с по-крути мерки.

ВМРО поиска ревизия на исляма у нас

Ревизия на исляма в България, поиска лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов от парламентарната трибуна. Той използва нападението над жени...

Според депутата трябва да спрем да мислим дали няма някой да ни влезе в двора и да бъде гръмнат. Той заяви също така, че ако има кражба на стойност по малка от минималната работна заплата, то това се води, по думите му, като малозначително престъпление.

Според Каракачанов това трябва да се премахне и е въпрос на законодателна инициатива. 

Хората се оплакват от липса на полицейско присъствие. Не можем обаче да изпратим жандармерия навсякъде, каза още той, като предложи въвеждането на доброволчески отряди. Каракачанов посочи също, че трябва да има разпределение на полицейските сили по места.

Депутатът предложи под формата на временна трудова заетост да се събират над пет човека, които да подпомагат за обществения ред. Това трябва да се уреди със специален закон, както и да се изяснят критериите, по които да се подбират хората.

Видин, Враца, Монтана - областите, където МВР не може да намери служители

Полицейското присъствие в малките населени места дават резултат. В подкрепа на това твърдение вътрешният министър Румяна Бъчварова пред...

Юристът Ивета Анадолска обясни, че малозначителност значи, когато няма престъпление, а маловажност е престъпление с по-ниска степен на обществена важност. По думите й хората чувстват, че няма справедливост, защото така е формулиран законът или не е прилаган правилно.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com