Как всеки бизнес може с малко да направи много за изоставените деца

29102
Как всеки бизнес може с малко да направи много за изоставените деца

Дженерали Застраховане ще отделя по 1 лев от всяка продадена полица Домашно имущество за изоставени деца

Дженерали Застраховане и фондация „За Нашите Деца“ стартират съвместен проект - „Сигурен дом за нашите деца”, който цели да помогне на поне 12 изоставени бебета и малки деца годишно да не попадат в социални домове, а да получат семейна грижа. Дженерали ще отделя по 1 лев от всяка продадена застраховка „Домашно имущество“, за да даде шанс за по-добър живот на децата лишени от родителски грижи.

Проектът „Сигурен дом за нашите деца” има за задача да осигури устойчивост и развитие на Семейна къща, която фондация „За Нашите Деца“ създаде през 2012 г. В нея за първи път в България грижата за децата е поверена на семейство, а не на нает персонал, което позволява децата да бъдат обгрижвани в обстановка, максимално близка до семейната. Къщата е място за преход на изоставените деца от временна към дългосрочна семейна среда, без да се налага през това време да живеят в институция.

Деца с увреждания изработват мартеници с благотворителна цел във Велико Търново

С изработването на мартеници деца с увреждания от дневния център във Велико Търново подпомагат създаването на детската площадка „...

„Сигурен дом за нашите деца” продължава успешното партньорство между Дженерали и фондация „За Нашите Деца“ – през 2013 г. застрахователна компания дари всички средства, предвидени за изработване на корпоративни коледни подаръци, в подкрепа на децата от Семейна къща.

„Дженерали разпознава социалната отговорност като стълб в просперитета на съвременното общество и се стреми да изгради отговорна и стабилна бизнес организация. Една от ценностите, които компанията изповядва, е че нашите пазари са нашите домове. Затова се надяваме с този добър пример да спомогнем за развитието на нашия дом”, сподели Ивайло Йосифов, главен изпълнителен директор на Дженерали България.

“Щастливи сме, че Дженерали България подкрепи една наистина важна социална кауза - изоставените деца да живеят в семейна среда, а не в изолацията на социалните домове. Общият проект на фондацията и фирмата е пример за осмислена стратегия за социална отговорност, която не е само на корпоративно ниво, а и на ниво клиенти“, каза Иванка Шалапатова от фондация „За Нашите Деца“.

Благотворителен концерт „Да помогнем на Боби” ще се проведе в Благоевград

Благотворителният концерт „Да помогнем на Боби” събира на една сцена в Благоевград  десетки изпълнители, съобщи Агенци...

За фондация „За Нашите Деца”:

Фондация „За Нашите Деца” е наследник на британската детска правозащитна организация EveryChild и от 21 години работи в България за това нито едно българско дете да не прекарва първите години от живота си в изолацията на социалните домове, а да живее сигурно и обичано в семейство.

Благодарение на усилията на „За Нашите Деца” през последните 21 години над 5000 деца растат в семейство – своето собствено, приемно или осиновително.

www.detebg.org

За Дженерали България:

Повече дарители в "Българската Коледа" тази година

С около 500 повече са дарителите в кампанията „Българската Коледа” тази година. Това каза началникът на кабинета на президе...

Дженерали България е една от значителните застрахователни групи в България и част от Дженерали Груп, която е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги в Европа и най-големият европейски животозастраховател, с общ премиен приход за 2012 г. от € 70.0 милиарда. Дженерали Груп работи с 80 000 служители по целия свят и 65 милиона клиенти в над 60 държави. Групата заема лидерска позиция на западноевропейските пазари и все по-важно място в Централна и Източна Европа и Азия. В ЦИЕ Групата оперира чрез своя холдинг - GPH в 10 държави, като е един от водещите застрахователни оператори в региона.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com