Жълт код за силен вятър е обявен за днес

4401
Жълт код за силен вятър е обявен за днес
Снимка: Gettyimages.com

Жълт код за силен вятър е обявен в 13 области на страната за 2 декември, сочи справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Областите, за които важи жълтият код, са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич и Варна. През нощта и преди обяд ще духа северозападен вятър със скорост 14-19 м/с.

Жълтият код за силен вятър предупреждава хората да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети. Възможни са локални нарушения на обичайните дейности на открито.

Минималните температури днес ще са между 2° и 7°

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще остане малко по-високо от средното за декември. Минималните температури ще са между 2°...

Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните ще са предимно между 9° и 14°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще има променлива облачност, по-значителна преди обяд и над южните райони. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 9° и 11°. Температурата на морската вода е около 13°, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Над планините ще е предимно облачно, билата често ще са в мъгла. На места ще превали слаб сняг. Ще духа силен, по откритите високи части - бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, а на 2000 метра около минус 2°.

В четвъртък облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще отслабне, но в Северна България все още ще е до умерен. В петък ще е почти тихо и на места сутринта ще се образува мъгла или ниска облачност. Повече слънце ще има в следобедните часове и над планините. Температурите слабо ще се понижат. В събота в Северна България отново ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, по-честа значителна. Температурите ще започнат да се повишават.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com