Журналистите в БНР искат външен одит на радиото

6316
Журналистите в БНР искат външен одит на радиото

Проверете обществените поръчки в БНР, искаме независим одит. Това заявиха протестиращите журналисти от Националното радио.

Според шефа на СЕМ Георги Лозанов действително липсва диалог между ръководството на БНР в лицето на Радослав Янкулов. Да, отправих критики към управлението на БНР при последния отчет, призна Лозанов пред bTV. Около 40 млн. лева е бюджетът на радиото, добави той. И поясни, че действително твърде често в субсидирани от държавата структури хората, които "правят съдържанието", не получават най-голямата част от бюджета.

В БНР вече се заиграха на тема "протест - контрапротест"

Появиха се информации, че протестът в БНР е само на една малка група журналисти. Не е вярно, аз представител на всички журналисти, рабо...

Същевременно от БНР твърдят, че не правят контраподписка на тази на протеста. Въпросът в подписката ни е дали хората са съгласни с 10-те процента съкращения на бюджета, каза членът на УС Анюта Качева. За нас тези 10% съкращения са невидими - сметката е, че на журналистите им се съкращават доходите с над 40%, категорични са протестиращите.

Засега не виждам законово основание СЕМ да прекрати мандата на г-н Янкулов. Ако има ограничаване на правото на информация на слушателите, тогава може да се говори за оставка, подчерта Лозанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com