Йовчев се държа спокойно, разказва очевидец на събитията от 14 декември

18778
Йовчев се държа спокойно, разказва очевидец на събитията от 14 декември
Снимка: NОрешарски, ДАНСwithme

В събота вечерта, 14 декември, вечерята на вътрешния министър Цветлин Йовчев се превърна в протестен коктейл с главна подправка "Оставка". Наложи се полицията да се намесва и да прави кордон, за да отблъсне протестиращите "Ранобудни студенти", които пречеха на Йовчев да напусне ресторант "Клуба на архитекта".

Каква обаче е била обстановката вътре в ресторанта - разказ от първо лице на журналистката Нина Александрова, главен редактор на предаването "ДикOFF" на Нова телевизия.

"Ранобудните студенти" към управляващите: Няма да имате мира

Шест месеца на протест все още не са достатъчни, за да се стигне до оставка на правителството на Пламен Орешарски. След вчерашните прот...

„Вътре в ресторанта нещата изглеждаха много по-спокойни, отколкото отвън”, разказа Александрова, която е била в ресторанта, в който протестиращи блокираха вътрешния министър Цветлин Йовчев.

По думите й в един момент са започнали да се чуват много силни скандирания отвън и да летят яйца към прозорците на ресторанта. „Когато излязохме да пушим, видяхме, че целия двор е окупиран от протестиращи, имаше камери и много полиция”, сподели още Александрова.

Журналистката добави, че вътрешният министър е бил спокоен, говорил е с хората и се е извинявал на клиентите, че нарушава комфорта им.

„Дойде много полиция и след около час министър Йовчев беше изведен от ресторанта”, каза още тя.

Испания се възмути от законопроект за ограничаване на правото на протест

Стотици хиляди демонстранти се сбъраха в Мадрид и протестираха срещу предложението за нов закон в Испания, който ограничава силно право...

„Протестиращите влязоха в следващата спирала на своето поведение, която върви надолу. Те влязоха в спиралата на компроматите”, коментира ситуацията журналистката Велислава Дърева. Според нея така те само губят, защото това е лош вкус, лошо възпитание, чалга и простащина.

„Каквото повикало, такова се обадило”, отговори й Методи Андреев, който е бивш председател на Комисията по досиетата. По думите му МВР тормози протестиращите и влиза в личното им пространство. „Не може повече управляващите да се правят на глухи, слепи и неми. Младите хора са бунтари, защото Цветлин Йовчев се намеси в техния свят много преди те да се намесят в неговия. Те напълно заслужено му отвърнаха”, добави още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com