Йовчев: Протестиращите са имали вътрешна информация за автобуса

11047
Йовчев: Протестиращите са имали вътрешна информация за автобуса

Маршрутът, по който мина белият автобус, извел депутати и министри от парламента преди седмица, е избран така, че да бъдат избегнати най-агресивните групи протестиращи. Това обясни във Враца вътрешният министър Цветлин Йовчев, предаде БГНЕС.

Йовчев коментира и записа, от който се вижда, че стъкло на автобуса се чупи от вътрешната страна чрез полицейски щит. "Явно беше подаден сигнал, че не трябва по никакъв начин да се допуска да напуснат народните представители и гражданите района на Народното събрание. Имаше от протестиращите хора, които легнаха пред автобуса, седнаха пред него и забавиха движението. Тъй като имаха много добра организация тези, които целяха ескалация на напрежението, имаха вътрешна информация, затова сменихме маршрута", каза още Йовчев.

Според него най-вероятно извеждането на министрите и депутатите е щяло да има успех, но пак е била подадена вътрешна информация към протестиращите. Именно заради забавянето, голяма група агресивни протестиращи успели да застанат пред автобуса.

"Трябва да се разсеят няколко мита. Вътре в автобуса е имало само един служител на МВР - шофьорът. Другото е, че се вижда, че към автобуса летят камъни", коментира още министърът.

"Преди да се започнат определени твърдения, е добре да се поговори с хората в автобуса, какво са изпитали и какви камъни и павета е имало около тях", допълни Йовчев. Според него само лишен от чувство за справедливост човек може да лансира тези за това, че пътниците били виновни за счупването на стъклото на белия автобус. Информацията е на Дарик радио.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com