Йовчев: Определени хора се опитват да управляват протеста

9721
Йовчев: Определени хора се опитват да управляват протеста

В момента все повече отчетливо да се вижда, че явно има някаква организация и определени хора се опитват да управляват протеста. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предаде „Фокус”.

„Не бих се ангажирал с твърдение в момента кой стои зад тези групи, но мисля, че става ясно за всички, че вече има хора, които са мотивирани в тази посока. Виждаме колоездачи със стрелки, които се опитват да насочат в каква посока да се движат хората. Наред с хората, които протестират спонтанно и имат справедливи искания, се появяват хора, които се опитват да използват този спонтанен протест, което не е добре. Не мисля, че е морално това да се прави”, посочи Йовчев.

Демонстрация в Рио де Жанейро приключи с масови сбивания

Демонстрация в центъра на Рио де Жанейро, организирана от профсъюзите, приключи с погроми и масови сбивания на анархисти с полицията, п...

Той каза, че се притеснява от ескалация на напрежението. Според него действията на полицията снощи са били адекватни. „Видяхте какво се случи вчера, именно затова се налага този разширен периметър, в който охраняваме парламента. Вчера ясно се видя и се разграничиха групи протестиращи хора, които са съвсем различни”, заяви министърът.

„Искам да благодаря на мирно протестиращите хора, които се разграничиха почти веднага от тези, които се опитаха да предизвикат напрежение и ескалация, включително и груби нарушения на обществения ред”, каза още вицепремиерът Йовчев.

„Тактиката ще бъде винаги една и съща и ние ще имаме диференциран подход спрямо хората, които протестират. Ще се опитаме максимално да направим така, че никой от протестиращите или някой друг гражданин да не пострада, както и да няма груби нарушения на закона и на обществения ред”, обясни Цветлин Йовчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com