Жандармерията разчисти площада пред парламента

34685

Жандармерията предприе решителни действия срещу протестиращите на площада пред Народното събрание. Силите за сигурност изтласкаха протестиращите към Военния клуб, към сградата на Бан и към Софийския университет.

Маневрата беше направена след като голяма група демонстранти се изтегли и веднага жандармеристите запълниха пространството. Загражденията пред Народното събрание отново бяха вдигнати.

МВР: Справихме се и опазихме реда

Служителите на МВР са успели да осигурят обществения ред и не са се поддали на провокации. Това гласи официалната позиция на полицията ...

Фронтът със силите за сигурност действаше като римски легион - с щитовете и само с численост успя да изтика назад протестиращите. Стигна се до бутане, викове "Предатели", "Как не ви е срам", "Еничари", "Убийци", "Оставка".

Преди да започнат операцията, полицаите свалиха щитовете и шлемовете и се създаде впечатление, че това е жест към протеста. Това обаче се оказа само подготовка за последвалите действия.

Протестиращите вече са изтикани на линията на паметника на Цар Освободител. Освободена е цялата отсечка на булевард "Цар Освободител" пред парламента. Силите за сигурност са строени на две места - пред самия паметник "Цар Освободител" и пред линията на Народното събрание.

До 20:00 часа МВР съобщава за 12 задържани, две жени. Те ще бъдат съдени за дребно хулиганство по бързата процедура.

Атака срещу загражденията на Народното събрание

Откровена атака срещу загражденията на Народното събрание организираха протестиращите студенти. Демонстрантите атакуваха с кофи за бокл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com