Изпращаме първите 2 двигателя на МиГ-29 за ремонт в Полша

4751
Изпращаме първите 2 двигателя на МиГ-29 за ремонт в Полша
Снимка: БГНЕС

С полет на самолет С-130 "Херкулес" на полските военновъздушни сили (ВВС) от Авиобаза "Граф Игнатиево“ ще бъдат транспортирани първите два двигателя на самолетите МиГ-29, предаде БГНЕС. Двата двигателя са собственост на българските ВВС и ще бъдат ремонтирани в Полша. 

Вчера за осигуряване на логистична подкрепа на нашите самолети, в "Граф Игнатиево" бяха доставени два двигателя, собственост на полските ВВС. Монтажът им ще бъде извършен от специалисти на авиобазата. Срокът за ползване на двата двигателя е 24 месеца или 200 летателни часа. 

Преди Нова година пристигат първите два двигателя за МиГ-29 от Полша

България ще получи утре първите два двигателя за изтребителите МиГ-29, ремонтирани в Полша.  Двигателите ще бъдат използвани, док...

Съгласно споразумението между правителствата на България и Полша, полската страна ще ремонтира 6 български двигателя за МиГ-29, като общата стойност на споразумението е 6 138 000 евро.

Припомняме, че вчера в авиобаза "Граф Игнатиево” бяха доставени двата двигателя за МиГ-29, собственост на Полша. Те ще бъдат използвани, докато се ремонтират тези, които Полша ще вземе. След това поляците ще използват българските двигатели толкова време, колкото ние техните, след което ще ни ги върнат.

Договорът с Полша беше подписан в средата на октомври и предизвика нееднозначни политически реакции. Предвидена е и възможност за допълнителни преговори за цялостна логистична поддръжка на изтребителите МиГ-29.

Сделката беше сключена на фона на предупрежденията на руската фирма-производител за правни последици и отказ от обслужване, както и на фона на предупрежденията за лошото състояние на изтребителната ни авиация. Първоначалните очаквания на министъра на отбраната Николай Ненчев бяха, че сделката ще мине бързо и през парламента, но ратификацията на договора последва едва в края на ноември. Изпълнението на договора се осъществява на фона на започналата проверка на параметрите му от страна на прокуратурата и ДАНС.

Ратифицирахме споразумението с Полша за ремонта на МиГ-овете

Народното събрание прие на първо и второ четене ратификацията на договорите с Полша за ремонта на изтребителите МиГ-29. Споразумението...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com