Измръзналите мигранти нагазили в река при минусови температури

4870
Измръзналите мигранти нагазили в река при минусови температури
Снимка: Thinkstock

Бедстващите мигранти, навлезли на територията на България, били открити до граничната река Делийска. Първоначално граничарите открили трима незаконни имигранти, които заявили, че са част от голяма група, която е в гората.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия граничните полицаи намерили на около 50 метра от граничната река Делийска в местността Скалата и останалите 16 души. Всичките били мокри и премръзнали след преминаването на реката, едно момиче е било починало. Веднага към мястото са пренасочени и други наряди и е извикана Бърза помощ.

Йоханес Хан: Балканите не трябва да се превръщат в паркинг за мигрантите

Необходимо е да се намери общоевропейско решение на бежанската криза. Това каза еврокомисарят по разширяването на ЕС Йоханес Хан след...

Тъй като местността е силно пресечена и е имало около 50 см мокър сняг, до мястото не са могли да достигнат служебните автомобили. Затова се наложило граничните полицаи да спасяват бедстващите имигранти на ръце, предаде Дарик.

Първо били пренесени 11 деца и две жени до автомобилите. Те са откарани в граничното полицейско управление, където от дадени дарения за бежанци са взети дрехи и хората се преоблечени. След това веднага са откарани в болницата в Бургас.

Останалите петима възрастни са пренесени от граничните полицаи с платнища първо до палатка на граничния наряд, за да им бъде оказана първа помощ, а след това до автомобилите.

Там пристигналата оперативно-следствена група установила смъртта на още една жена. Четиримата имигранти също са откарани в болницата в Бургас. Предстои да бъде установена самоличността на имигрантите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество