Ирина Бокова ще бъде изслушана в централата на ООН

1255
Ирина Бокова ще бъде изслушана в централата на ООН
Снимка: БГНЕС

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, която е кандидат за поста генерален секретар на ООН, ще бъде изслушана днес в централата на световната организация

Осем кандидати за поста, сред които и Бокова, ще участват в неформалните слушания, които започват днес и ще продължат до 14 април. 

За първи път: Кандидатите за генерален секретар на ООН ще минават изслушване

За пръв път в историята на ООН претендентите за поста генерален секретар на световната организация ще бъдат изслушани от Общото събра...

"Смятам, че ще мога да изложа много от идеите, от опита, който имам, да споделя това, което мисля за ролята на ООН, за мултилатерализма на многостранната дипломация, това, което смятам, че е важно в работата на един генерален секретар. Надявам се, че ще мога със своето участие да убедя страните-членки защо смятам, че мога да спечеля тези избори", каза Ирина Бокова пред БНР. 

Неформалният диалог ще протича в двучасови сегменти с участието на всеки кандидат. Ще им бъде предложено да направят встъпително слово, след което представители на страните членки ще им задават въпроси. На всеки въпрос кандидатите ще имат по две минути за отговор. Освен Бокова, днес ще бъдат изслушани външният министър на Черна гора Игор Лукшич и бившият португалски премиер Антониу Гутериш.

Изслушванията ще се излъчват на официалния сайт на ООН на всичките шест официални езика на организацията - английски, френски, руски, арабски, испански и китайски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com