Има настроение сред българските превозвачи да затворят границата за Великден

1775
Има настроение сред българските превозвачи да затворят границата за Великден
Снимка: БГНЕС

Трябва незабавно да бъде създаден логистичен център, който да пренасочва товарните автомобили към места, където ще могат да си вършат работата. Това означава всеки ТИР да измине около 1000 километра допълнително, което ще струва около 350 евро.

Това каза в студиото на bTV Мирослав Найденов, бивш министър на земеделието. Според него, тези пари трябва да ги даде правителството, а след това да кандидатстваме пред Брюксел за помощ заради блокирането на границите и загубите за икономиката на България.

Ненчев: От днес България е по-надежден съюзник на НАТО

От днес България е по-надежден съюзник на НАТО. С тези думи министърът на отбраната Николай Ненчев започна своето изказване на неформал...

„Ние имаме план за това как да направим това, трябва да се действа незабавно. Външно министерство би трябвало вече да е поискало свикване на министрите на страните от ЕС заради блокадата, търпим сериозни загуби”, казва още новоизбраният председател на Съюза за стопанска инициатива.

Той посочи, че вече има настроение сред българските превозвачи да затворят границата за Великден и така да прекъсне туристическия поток към съседите и да нанесе сериозна вреда на икономиката на Гърция.

„Очаквам още днес от Министерството на транспорта да се свържат с нас и да поискат плана ни, за да се задейства механизмът”, допълни бившият земеделски министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Земетресение в Девин
Земетресение в Девин

Земетресение разлюля Девин малко след 8:30 часа тази сутрин. Трусът е бил с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер. ОЩЕ: Земетресение от 5,7 разлюля...