И Лесотехническият университет влезе в окупацията

25776
И Лесотехническият университет влезе в окупацията
Снимка: actualno.com

Лесотехническият университет в София се присъедини към протестната окупация на висши училища. Учебно-лабораторният корпус, Аулата и Библиотеката преминаха под контрола на студентите, информира bTV.

По-рано през деня протестиращи от УНСС алармираха, че ръководството на университета пречи на акцията им. Протестиращите в УНСС са спрели лекциите само в една зала, но въпреки това твърдят, че ръководството се опитва да ги саботира. Всяка нощ студентите били заключвани в университета със забрана да напускат сградата.

Очакваме среща само с премиера, не говорим с министрите му, казват студентите

Категорично отказваме да влизаме в дебат по която и да е тема с министрите от кабинета Орешарски. Това заявяват в свое официално съобще...

До групата на ранобудните от УНСС стигнал слухът, че ако продължат блокадата, ректорът щял да обяви за неучебни следващите три почивни дни и така бунтуващите се студенти щели да останат под ключ .

От Ръководството на УНСС увериха, че няма да държат под ключ протестиращите в следващите дни. Дори щяло да има лекции в университета.

За кратко студентите блокираха централния вход на висшето училище. Искането си за оставка на правителството студентите заявиха и пред шофьорите, които бяха принудени да спрат за кратко на кръстовището до УНСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com