И БТПП подкрепи Бокова за генерален секретар на ООН

3091
И БТПП подкрепи Бокова за генерален секретар на ООН
Снимка: БГНЕС

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) подкрепя кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на Организацията на обединените нации (ООН).

На свое редовно заседание на 12 януари 2016 г. Изпълнителният съвет на БТПП разгледа информация за кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. БТПП счита, че тя е сериозен кандидат, с подходящите качества, опит и международен престиж. Според Палатата тя се доказа се като успешен генерален директор на световната Организация на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) и вече втори мандат ръководи организацията, при това в един много сложен период, съобщиха от там.

Бокова за главното място в ООН: Разбира се, че ще успея

О, разбира се, иначе няма да се хвана, разбира се, че ще успея. Това заяви пред журналисти генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова,...

България има уникалната възможност да излъчи първата жена генерален секретар на организацията, смята работодателската организация.

БТПП изказва подкрепата си за кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН и е убедена, че е крайно време тя да бъде издигната от компетентните държавни органи, да бъде представена по официален път, да се търси подкрепа и да се положат всички усилия този изключителен шанс за България да бъде реализиран.

Българската стопанска камара (БСК) също подкрепи кандидатурата на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН.

Наблюдатели смятат, че Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО, има голям шанс за успех, като според анализатори тя е най-силната кандидатура. "Аз искам и смятам, че съм кандидатура на България. Има много хора от България, които ме подкрепят и ми се обаждат. Това е най-важното. В такъв пост човек трябва да има подкрепата на всички", каза Ирина Бокова по повод номинацията й за генерален секретар на ООНпред дни.

Македония и Хърватия няма да подкрепят Бокова за генерален секретар на ООН

Македония официално пуска Сърджан Асан Керим, а Хърватия - Весна Пусич в надпреварата за генерален секретар на Организацията на обед...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com