И Борисов и Станишев искат връщане на въпроса за членството ни в Шенген на дневен ред

2986
И Борисов и Станишев искат връщане на въпроса за членството ни в Шенген на дневен ред
Снимка: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов се срещна днес в Министерския съвет с председателя на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, съобщиха от правителствената преслужба. Двамата са обсъждали бежанската криза, ситуацията в Сирия и членството на България в Шенген.

Двамата обсъдиха развитието на обстановката в Европа в контекста на мигрантската криза и предприеманите мерки на национално и европейско равнище за ограничаване на въздействието й.

Борисов към Лукарски: "Ти прегледа ли се за зика?"

На влизане за заседанието на правителството, премиерът Бойко Борисов размени шеговити реплики с някои от министрите си. "Ти прегледа л...

Борисов е информирал Станишев за дискусиите и решенията на донорската конференция „Подкрепа за Сирия и региона“, за приноса на България към усилията на световната общност за справяне с хуманитарните проблеми, както и за проведените от него разговори с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, с премиера Дейвид Камерън и с държавния секретар Джон Кери.

В контекста на мигрантската криза Борисов и Станишев са разгледали и въпроса за членството на България в Шенген. И двамата са изразили мнението, че обстановката в ЕС в последните години доказва необходимостта от връщане на темата на дневен ред, още повече, че България всекидневно доказва способността си да осъществява ефективен контрол върху външни граници на Съюза.

"Удовлетворен съм, че с г-н Станишев имаме еднакви разбирания по темите, които са значими за българския национален интерес. Смятам за правилно лидерите на големи партии да сме единни по тях“, коментира премиерът Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество