Христосков: Ако не се подобрят условията за труд, завод "Миджур" да бъде затворен

24247

Заводът (Миджур - бел.ред.) трябва да бъде затворен, освен ако не бъдат направени сериозни промени в условията на труд. Това заяви служебният министър на труда и социалната политика Йордан Христосков от Горни Лом в ефира на bTV. Той допълни, че ресорното министерство трябва да се погрижи за работниците, които ще останат без работа.

Представени бяха данни от проверка на Главната инспекция по труда и служба "Контрол на общоопасните средства", която се е състояла на 6 август. По време на нея са били открити 13 нарушения, обясни служебният министър.

Все още няма информация за жертви след взрива в Горни Лом

Цяла нощ екипи на пожарна и линейки са стояли в центъра на Горни Лом в очакване да оказват помощ на пострадали при адския взрив в барут...

Част от тях са били - липса на втори изход в цеха за утилизация, старо оборудване на същото място, разхвърлени чували с отпадъци, които са навсякъде и затрудняват движението и др. Освен това на единствения изход от цеха са се съхранявали остатъци от утилизацията. Te не са били опасни, но са затруднявали излизането от мястото.

От началото на годината на завод "Миджур" са били наложени 7 акта, обясни социалният министър. Същевременно предписанията вследствие на проверката през август е трябвало да бъдат изпълнени до края на август и началото на септември, но това не се е случило.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обяви за промени, с които след само едно нарушение съответният завод да бъде затворен.

На коментара на служебния министър за затварянето на "Миджур", бившият премиер беше категоричен, че заводът се е самозатворил.

Взрив в завод за боеприпаси до Горни Лом, има ранени, няма опасност за селото*

Три жени пострадаха при експлозия в завод за производството на взривни вещества край село Горни Лом, Видинско. Една от ранените е съпру...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com