Хартиеният билет за градския транспорт в София ще стане 1,50 лв.

4347
Хартиеният билет за градския транспорт в София ще стане 1,50 лв.
Снимка: БГНЕС

Хартиеният билет за градския транспорт да стане 1,50 лв. Не се предвижда да поскъпнат електронният билет и картите за градския транспорт. Това предлага Центърът за градска мобилност (ЦГМ). Решението предстои да вземе Столичният общински съвет в следващите месеци, като се очаква това да стане до април.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че очаква предложенията на ЦГМ "до месец, два". Тя не се ангажира каква ще бъде цената на билета и отбеляза, че е за насърчаване на пътуванията с карта.

Удължават с 6 месеца промените в градския транспорт, настъпили с новите метролинии

Столичната община удължава с 6 месеца въведените в средата на миналата година промени в разписанието на градския транспорт след пускане...

В края на ноември премиерът Бойко Борисов призова кметовете да вдигат местните данъци и такси. "Може ли 50 цента да е пътуването с метро в София? Във Виена, Мюнхен таксите са други", заяви Борисов. Той обаче посочи, че през последните години бяха инвестирани милиони левове в обновяването на автопарка на градския транспорт в столицата. Това стана предимно със средства от европейски програми, предаде Mediapool.

Пълна промяна на таксуването в градския транспорт може да има от 2017 г., съобщи още Фандъкова. Това ще стане с въвеждането на електронна "тикет система". Тогава ще се плаща спрямо времето, за което ползваме градския транспорт. Така, който се вози повече ще плаща повече, а не както е в момента – лев и за една спирка, и за десет.

Разработването и внедряването на новата "тикет система" ще стане от частна фирма, като в момента се подготвят тръжните условия, каза зам.-кметът по строителството Любомир Христов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com